100% naturlige, organiske og veganske pigmenter
 
Vi er de ENESTE på markedet, der til dato tilbyder 100% pure organiske pigmenter. Det betyder bla. også, at vi har patent på processen og indholdet. Swiss Color, er det eneste brand, der besidder denne renlighed og derfor det eneste brand, der kan dokumenterer indholdet og oplyser omkring det.
Mange brands bruger ordret "organiske pigmenter", uden at refererer til, at det ikke er det eneste pigment farven indeholder. 

95 % af alle farver indeholder både et organisk og inorganisk pigment. Vi kommer til, at gennemgå, hvordan dette hænger sammen og meget mere- gør dig selv klogere på pigmenter generelt, vores farver, kvalitet og hvad, der adskiller os fra andre mærker. Sikkerhed og kvalitet er Swiss Colors varemærke. Vores produkter skaber bla. smukke resultater- ikke mindst tilfredse kunder. Når en kunde har anvendt vores produkter i deres behandlinger, oplever de at kunderne komme igen og igen. Med vores unikke farveformler, er det muligt, at skabe flotte resultater uden misfarvninger som røde, grønne, blå stræk grå eller lilla fading over tid. Vores pigmenter er lavet af rå klasse A materiale, speciel udviklet til permanent makeup- både indholdet, men også processen gør, at vi differentier os fra alle andre brands/mærker i hele verden. Og ja, du læste helt rigtigt. Der findes ingen på markedet, der har så rene pigmenter i deres farver. 
 
På videoen ses et helede resultatet af hårstrå lavet med vores IB pigmenter. Videoen viser, hvordan vores farver ser ud i huden efter 1 år-her ses ingen migration, ændring af farve eller uønsket ujævn fading. Alle hårstrå er stadig intakt med en afdæmpet farve. 

Pigment/farvers indhold: 
Der findes 3 base ingredienser, der anvendes til, at lave indholdet i permanent makeup farver. Iron oxide/jernoxider, inorganic/Inorganisk og organic/organisk base pigmenter. Molekylerne er forskellige og har forskellige effekter. Ingredienserne kan være naturlige og/eller syntetiske. De fleste mærker laver kun syntetiske farver den dag i dag, da man med naturlige pigmenter har stor risiko for, at fremkaldelse allergier. Vegetabilske farvestoffer, kan nemlig forårsage alvorlige allergiske reaktioner, for dem der ikke kan tåle dem (farver fra planter og nødder og ikke mindst direkte metal ind i kroppen). 
 
Hvis et pigment skal være helt rent og kunne kaldes "organisk må det ikke indeholde, Iron oxide eller Titanium doxid, som er et inorgansike pigment. Men hvordan finder man så ud af, hvad farverne indeholder? Det gør man ved, at kigge på flasken eller indpakningen på selve farverne. Der står enden det oplyste indholdsnavn eller nedenstående beskrevet CI kode. Man skal dog være opmærksom på, at nogle brands undlader hele indholdsfortegnelsen. Her er er det kun en kemirapport fra en uafhængig part, der reeelt kan gennemskue indholdet. 


Iron oxide.
Du finder denne ved navn eller CI kode: De tre mest brugte er: 
CI 77499, CI 77492, CI 77491. Iron oxide er et meget stabil pigment.  Pigmentet er lavet af (sten og støv) fundet naturligt i naturen sammen med farlige metal arter. Pigmentet kaldes også mineraler. Iron oxide har en stor partikelstørrelse, som giver en god dækkeevne. Iron oxide har den bagside, at de kan skifte farve i huden. Ofte for mange misfarvninger her iblandt røde eller meget grå/blålige bryn eller eyeliner efter ca. 1 år og frem, som ikke sådan lige forsvinder igen. Dette gælder ligeledes ved læbepigmenter, der har dette indhold. Man kan både med bryn, læber og eyeliner pigmenter med Iron Oxide opleve ujævn fading og a la plamager/klatter i huden over tid. Pigmentet har ligeledes tendens til, at migrerer i huden (smatte ud). Den trælse farve kan være enorm svær, at dække og den er næsten umulig, at fjerne igen med laser. 
 
På nedenstående billede ses en behandling med indhold af Iron oxide. Den anvendte metode var først microblading, hvor fadingen over tid først blev rød. Herefter har man prøvet, at dække den røde farve med skygge med samme type pigment af andet mærke. Brynet er over tid blevet til et lilla bryn. 
 
 Titanium dioxid.  
Du finder denne ved navn eller CI kode: 77891
Pigmentet er et inorganisk og et mineralsk AKA-porcelæn ler og metal pigment. Pigmentet har en lysningseffekt og blandes sammen med Iron oxide eller organiske pigmenter for bedre implementering. Bagsiden ved, at anvende dette pigment er, at dermis ikke genkender det som sit "eget", men som et fremmedlegeme. Huden indkapsler farven, som et kritlignede stof og har herved svært ved, at adskille sig fra det igen. Pigmentet anvendes bla. i solcreme som UV filter.  Titanium integrerer naturligt med ilt. Titanium bruges bla. i 3/4 læbepigmenter, da "solfiltret" får farven til at holde bedre. Titanium bruges hos nogle brands, som et fyldestof. Det binder godt med Iron oxide, da sammensætningen er let optagelig. Titanium bruges ligeledes til, at lave lyse pigmenter. Nogle oplever stærk grå ved fading over tid i huden ved brug af disse pigmenter. Der kan sidde farverester i huden op til 10 år+. Farver der indeholder titanium dioxid kan være svær at fjerne med laser. 
 
På nedenstående billede ses et bryn, hvor der er lavet hårstrå med indhold af titanium dioxid. Billedet er taget 2,5-3 år efter den sidste behandling. Der er blevet lavet microblading og skygge. (ik vores arbejde).